Het volgende overzicht maakt vier verschillende sluitinstallaties aanschouwelijk voor u. Uw EVVA-adviseur of EVVA-partner informeert u graag welk type voor u ideaal is.

De algemene hoofdgroepen-sleutelinstallatie (GHS)

Verschillende hoofdgroepen met ondergeordende groeps- en eigen sleutels worden conform de hiërarchische structuur van een onderneming onder één algemene hoofdsleutel samengesteld (voor complexe organisaties, zoals bijvoorbeeld overheids- en infrastructuurvoorzieningen industrie etc.).

  • Illustratie van een algemene hoofdgroepen-sleutelinstallatie

De hoofdsleutelinstallatie (HS)

De hoofdsleutelinstallatie is een installatie met verschillend sluitende cilinders die onder één hoofdsleutel vallen (bijv. voor bedrijven).

  • Illustratie van een hoofdsleutelinstallatie

De centrale sleutelinstallatie met technische hoofdsleutel (ZS)

Bijvoorbeeld in woonhuisinstallaties. De afzonderlijke woningen zijn met verschillende sluitende cilinders uitgerust. Iedere woningbezitter sluit met zijn eigen sleutel (ES) zijn woning en de hoofdingangsdeur. Daarnaast kan een hoofdsleutel (HS), die alle technische ruimte sluit, worden ingepland.

  • Illustratie van een centrale slotinstallatie met technische hoofdsleutel

Het gecombineerde sluitplan

Naast het mechanische sluitplan zijn deuren door een elektronisch sluitsysteem beveiligd. Met slechts één identificatiemedium (combisleutel) kan het mechanische en ook het elektronische sluitsysteem door de gebruiker worden bediend.