Marchegg vertrouwt op AirKey

Nieuws, pers, 10. January 2017

Voor de veiligheid van de burgers vertrouwt de gemeente Marchegg op AirKey.

AirKey regelt niet alleen de toegang tot het gemeentehuis in Marchegg, maar ook tot de technische dienst, de school, vier kleuterscholen en de brandweer. Ook het nieuw gebouwde Wasserdienst-Haus, waar de jonge talenten van de brandweer worden opgeleid en ervaren brandweermannen hun praktijkkennis verder kunnen ontwikkelen, wordt door AirKey beveiligd.

Waar de koning en de ooievaar elkaar ontmoeten

Marchegg is een gemeente met rond 3.000 inwoners in het district Gänserndorf in Neder-Oostenrijk. Het plaatsje is vermaard om zijn ooievaars. Eén keer per jaar, eind maart, komen ongeveer 100 ooievaars aan in Marchegg om hier te broeden en de jonge ooievaars op te voeden. Dankzij dit schouwspel van de natuur én het Slot Marchegg is Marchegg ook een populaire – en tegenwoordig ook bijzonder veilige – bestemming voor dagtrips.

Goede samenwerking

De eerste samenwerking van de EVVA-Elektronica-Partner FAXE met de gemeente Marchegg vond al plaats in 2009. Toen werd de aanbesteding voor het beveiligen van de brandweer met AirKey gewonnen. “Vanwege de vele verloren sleutels in de loop der jaren werd er in eerste instantie één AirKey-cilinder geïnstalleerd om de hoofdingang van het brandweergebouw te beveiligen. Maar het concept met de flexibele toegangscontrole via de smartphone en app, of met sleutelhangers overtuigde al heel snel,” vertelt Wolfgang Reichsthaler, directeur en projectcoördinator. Dankzij het gratis online-systeem en de eenvoudige omgang met AirKey groeide één cilinder uit tot vijf exemplaren. “AirKey werd erg snel aanvaard en zorgt voor een altijd hoog veiligheidsniveau.”

Betrouwbaarheid overtuigt

In het kader van deze samenwerking overtuigden niet alleen de betrouwbare kwaliteitsproducten van EVVA, maar ook het partnerschap en de professionele afwikkeling. Daarom kreeg FAXE opdracht om in totaal negen andere gebouwen ook met AirKey uit te rusten. Het gemeentehuis van Marchegg, het station, vier kleuterscholen, de basisschool, de school voor voortgezet onderwijs en tenslotte ook nog het meest historische gebouw uit de omgeving: het Slot Marchegg.

Hightech sluitsystemen voor een complete gemeente

“De (semi-)openbare gebouwen in Marchegg hebben sterke en uitgekiende veiligheidsoplossingen nodig,” verklaart de huidige burgemeester Gernot Haupt. “Hierbij gaf de doorslag dat enerzijds de toegang met een sleutelhanger, kaart of per app op de smartphone mogelijk is. Daarnaast komt ook nog de mogelijkheid van het protocolleren en het veilige databeheer in het computercentrum van EVVA.” Daardoor viel de keuze op AirKey. Ook de flexibiliteit en de individuele instelbaarheid van het sluitsysteem waren voor de gemeente doorslaggevend bij de keuze voor AirKey.

EVVA-techniek in de gebouwen

  • 25 AirKey-cilinders
  • 350 identificatiemedia

terug naar de lijst